Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe wg. Misiabe
Jajka ubić z cukrem. Ubijać aż masa podwoi swoją objętość.Następnie dodać olej i wymieszać. Mąkę wymieszać z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do masy jajecznej. Ciasto wyjdzie bardzo gęste.
Startą dynię odcisnąć i wymieszać z żurawiną. Dodać do ciasta i dokładnie połączyć składniki. Spód blachy (lub tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i piec w temp. 180 C przez około 40 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!
Startą dynię odcisnąć i wymieszać z żurawiną. Dodać do ciasta i dokładnie połączyć składniki. Spód blachy (lub tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i piec w temp. 180 C przez około 40 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!