ZuzaiAsik

ZuzaiAsik

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Ciasto fanta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne ciasto na co dzień i od święta

Ciasto fanta

Składniki:

Ciasto fanta

 

  • 4 jajka
  • 250 gram cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 125 ml oleju
  • 150 ml fanty
  • 250 g mąki
  • 3 płaskie łyżeczki cukru
  • 2 puszki brzoskwiń
  • 600 ml śmietany
  • 3 torebki śmietana fix
  • 5 torebek cukru waniliowego
  • 2 kubki kwaśnej gęstej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Ciasto fanta
1. Jajka, cukier, cukier waniliowy ubić na puszystą masę. dodać olej i fantę, mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać i powoli dodawać do masy, ubijając mikserem na wolnych obrotach. 2. Na dużą wytłuszczona blachę wylać ciasto i piec ok. 25 min w 180 st. 3. Owoce z puszki odsączyć i pokroić w dużą kostkę. 4. Śmietanę z 4 cukrami waniliowymi i fixem ubić na sztywno. 5. kwaśną śmietanę z ostatnim cukrem waniliowym, zmiksować i dołączyć do śmietany. 6. Owoce ostrożnie wmieszać w śmietanę i na zimne ciasto nałożyć masę, porobić fale. SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka