Ciasto gruszkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Ciasto gruszkowe

Składniki:

Ciasto gruszkowe

 

  • 4 łyżki otręby owsiane,
  • 2 szt jajka,
  • 0,5 szklanki odtłuszczone mleko w proszku,
  • 50 ml mleko,
  • 160 g serek homogenizowany light,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 1 szczypta aromat gruszkowy w proszku

Sposób przygotowania:

Ciasto gruszkowe
Najpierw jajka dokładnie ubić ze słodzikiem do białości, gdy będziemy miksowac dodawać kolejno: mleko w proszku, serek, mleko płynne, zmielone otręby, proszek do pieczenia i aromat. Ubijać jeszcze przez 2 minuty. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste trzeba dolać mleka. Masę przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego na 175 stopni piekarnika i piec ok. 25 minut.

Tagi:

jajko jajka