Sposób przygotowania:
Ciasto herbacianek
Wykładamy blachę herbatnikami. Masę korówkową podgrzewamy żeby była płynna konsystencja. Wykładamy masę na herbatniki i równo rozsmarowujemy. Na tą warstwę kruszymy herbatniki (dość drobno). Następnie wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Na herbatniki wykładamy masę chałową i układamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy dżem jeżynowy lub porzeczkowy i znowu kruszymy herbatniki. Na to wylewamy masę śmietankową z galaretką.
Na herbatniki wykładamy masę chałową i układamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy dżem jeżynowy lub porzeczkowy i znowu kruszymy herbatniki. Na to wylewamy masę śmietankową z galaretką.
Cygano998
Masa chałwowa - rozdrabniamy chałwę, dodajemy cukier i masło. Wszystko miksujemy
Masa śmietankowa - ubijamy śmietankę i dodajemy wcześniej przygotowaną galaretkę (2szt.). Pamiętajmy żeby galaretka była zimna i nie stężała. Wszystko miksujemy.