Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z wiśniami (bez jajek i mleka)
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i wlewamy wodę z olejem. Mieszamy do czasu połączenia wszystkich składników.
Ciasto przekładamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie (mogą być zarówno świeże, mrożone, jak i z kompotu).
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilkę.
Ciasto przekładamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie (mogą być zarówno świeże, mrożone, jak i z kompotu).
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilkę.