Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto na herbatnikach
Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę, następnie wystudzić i schłodzić. Bardzo zimną śmietanę ubić z dodatkiem śmietany śnieżki i na koniec wymieszać z wiórkami kokosowymi. Na dnie prostokątnej formy około ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć warstwę herbatników na nich rozsmarować1/2 masy kokosowej i ułożyć kolejną warstwę herbatników i na które wyłożyć całą masę kajmakową i przykryć ją ostatnią warstwą herbatników na wierzchu rozsmarować pozostałą masę kokosową. Drobno posiekane orzechy lekko uprażyć na patelni i przestudzić, białą czekoladę rozpuścić z dodatkiem 2-3 łyżek mleka i polać po wierzchu całe ciasto, następnie posypać orzechami i ja dodatkowo posypałam kostkami kokosowymi. Przygotowane ciasto odstawić na kilkanaście godzin do lodówki, aby zastygło i zmiękło.
edytaha
marietta