Sposób przygotowania:
Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką
Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.
Smarujemy połową masy krówkowej.
Na masę wykładamy herbatniki.
Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Studzimy i łączymy dokładnie z masą.
Masę wykładamy na herbatniki.
Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.
Przykrywamy herbatnikami.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.
Smacznego ;)
Smarujemy połową masy krówkowej.
Na masę wykładamy herbatniki.
Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Studzimy i łączymy dokładnie z masą.
Masę wykładamy na herbatniki.
Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.
Przykrywamy herbatnikami.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.
Smacznego ;)
ewaeu
gosiapiotrek23
;)