gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie w przygotowaniu ciasto na herbatnikach z masą śmietankową i krówką. Polecam wypróbowanie przepisu.

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Składniki:

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

 

  • 2 duże paczki herbatników,
  • puszka masy krówkowej,
  • 600 ml śmietany 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • czekolada,
  • wiórka kokosowe.

Sposób przygotowania:

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką
Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.

Smarujemy połową masy krówkowej.

Na masę wykładamy herbatniki.

Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.

Studzimy i łączymy dokładnie z masą.

Masę wykładamy na herbatniki.

Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.

Przykrywamy herbatnikami.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.

Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.

Smacznego ;)