Sposób przygotowania:
Ciasto biały lion
BISZKOPT:
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, i na koniec przesiane mąki, wszystko delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy startą białą czekoladę, i wszystko mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Ciasto wylewamy do blaszki i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 2 części.
MASA KRÓWKOWA:
Śnieżkę ubijamy z 2 szklankami mleka dodajemy 3 łyżki krówki i mieszamy. Dodajemy ryż i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z masą. Wykładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. Smarujemy krówką.
MASA ŚMIETANKOWA:
Śnieżkę ubijamy ze szklanką mleka. Na krówkę wykładamy ubitą śnieżkę. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z masą. Przykrywamy biszkoptem. Polewamy białą czekoladą i posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego :)
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, i na koniec przesiane mąki, wszystko delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy startą białą czekoladę, i wszystko mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Ciasto wylewamy do blaszki i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 2 części.
MASA KRÓWKOWA:
Śnieżkę ubijamy z 2 szklankami mleka dodajemy 3 łyżki krówki i mieszamy. Dodajemy ryż i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z masą. Wykładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. Smarujemy krówką.
MASA ŚMIETANKOWA:
Śnieżkę ubijamy ze szklanką mleka. Na krówkę wykładamy ubitą śnieżkę. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z masą. Przykrywamy biszkoptem. Polewamy białą czekoladą i posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego :)
agi0911
gosiapiotrek23
Bardzo pyszne ;)