Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą śmietankową
Biszkopt; Masło ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i resztę składników miksujemy na gładką masę. Wykładamy masę na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę (25 x 35 cm). Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Studzimy i dzielimy na 2 części.
Masa I: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, serek waniliowy i mascarpone. Delikatnie łączymy ze sobą. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na dolny płat biszkoptu. Wkładamy do lodówki aż masa stężeje. Smarujemy kremem czekoladowym.
Masa II; Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na krem czekoladowy. Na masę kładziemy płat biszkoptu. Polewamy polewą karmelową i posypujemy posypką.
Wstawiamy do lodówki aby masy dobrze stężały. Smacznego ;)
Studzimy i dzielimy na 2 części.
Masa I: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, serek waniliowy i mascarpone. Delikatnie łączymy ze sobą. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na dolny płat biszkoptu. Wkładamy do lodówki aż masa stężeje. Smarujemy kremem czekoladowym.
Masa II; Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na krem czekoladowy. Na masę kładziemy płat biszkoptu. Polewamy polewą karmelową i posypujemy posypką.
Wstawiamy do lodówki aby masy dobrze stężały. Smacznego ;)