Sposób przygotowania:
Torcik dla wnuczki Alicji
Oto link do biszkoptu właśnie tego tortu;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem zrobiłam ubijając kremówkę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodałam zagęszczacz do śmietany.Ubitą śmietanę połączyłam z rozpuszczoną letnią żelatyną. Całość delikatnie połączyłam z startą na tarce czekoladą.
Biszkopt po przekrojeniu, nasączyłam ponczem z wody, cukru i soku z cytryny. Następnie dolny blat posmarowałam masą kajmakową, nałożyłam część kremu, przykryłam drugim blatem, posmarowałam dżemem wiśniowym, nałożyłam krem,przykryłam ostatnim blatem.
Cały tort posmarowałam gotowym kremem śmietankowym zrobionym według przepisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyłam kolorowymi wiórkami kokosowymi. Górę tortu udekorowałam ozdobami z masy cukrowej i ubitą śmietaną. Tort włożyłam do lodówki na kilka godzin.
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem zrobiłam ubijając kremówkę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodałam zagęszczacz do śmietany.Ubitą śmietanę połączyłam z rozpuszczoną letnią żelatyną. Całość delikatnie połączyłam z startą na tarce czekoladą.
Biszkopt po przekrojeniu, nasączyłam ponczem z wody, cukru i soku z cytryny. Następnie dolny blat posmarowałam masą kajmakową, nałożyłam część kremu, przykryłam drugim blatem, posmarowałam dżemem wiśniowym, nałożyłam krem,przykryłam ostatnim blatem.
Cały tort posmarowałam gotowym kremem śmietankowym zrobionym według przepisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyłam kolorowymi wiórkami kokosowymi. Górę tortu udekorowałam ozdobami z masy cukrowej i ubitą śmietaną. Tort włożyłam do lodówki na kilka godzin.
gusia1000