Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe na herbatnikach
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wstawić do dużego garnka, dodać galaretki i żelatynę. Dać na palnik i na chwilę podsmażyć. Mieszać co jakiś czas.
Wymieszać wodę i spirytus. Maczać po 1 herbatniku i układać na brytfannie jeden obok drugiego.
Masę jabłkową podzielić na dwie części, połowę wyłożyć na herbatniki. Przykryć drugą warstwą maczanych herbatników i ponownie wyłożyć drugą część masy jabłkowej.
Na koniec przykryć jeszcze jedną warstwą herbatników i odstawić do stężenia w zimne miejsce.
Wymieszać wodę i spirytus. Maczać po 1 herbatniku i układać na brytfannie jeden obok drugiego.
Masę jabłkową podzielić na dwie części, połowę wyłożyć na herbatniki. Przykryć drugą warstwą maczanych herbatników i ponownie wyłożyć drugą część masy jabłkowej.
Na koniec przykryć jeszcze jedną warstwą herbatników i odstawić do stężenia w zimne miejsce.