Sposób przygotowania:
Kokoska z rabarbarem
Ciasto zagnieść, podzielić na dwie części i rozwałkować cienko. Blaszkę o wym ok 23x30 cm. posmarować margaryną Kasia i wysypać wiórkami kokosowymi. Wyłożyć ciasto i posmarować cienko dżemem jabłkowym, położyć drugą warstwę ciasta i delikatnie nakłuć wykałaczką. Upiec w temp ok 180 st 35-40 min.Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić na 2 cm kawałeczki, podlać wodą dodać cukier i zagotować. Pogotować ok 5 min i zdjąć, rozdzielić na dwie części i dodać galaretki. Kiedy galaretki się rozpuszczą dla przyspieszenia jedną wstawiamy do zimnej wody i kiedy zacznie tężeć wylewamy na ciasto. Po schłodzeniu wylewamy drugą i wstawiamy do lodówki, po ok 20 min układamy herbatniki i dekorujemy polewą i wiórkami.


misiabe
margolata
Natala1210