Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z truskawkami i z galaretką
Jabłka obrane pokroić na kawałeczki do garnka. Wlać 4 łyżki wody i dusić do miękkości mieszając. Na koniec wsypać cukier, wsypać kaszę manną, wymieszać i zdjąć z ognia. Wystudzić.
Jajka, cukier, miękki tłuszcz, cukier wanilinowy utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Tortownica 24 cm, keksówka 15x11 cm (lub 1 duża 30x25 cm ) z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić i wyłożyć masę jabłkową, wygładzić.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, dobrze w formie wystudzić.
Na cieście w formie ułożyć plastry truskawek, wylać tężejącą galaretkę (galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody i wystudzić) i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Jajka, cukier, miękki tłuszcz, cukier wanilinowy utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Tortownica 24 cm, keksówka 15x11 cm (lub 1 duża 30x25 cm ) z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić i wyłożyć masę jabłkową, wygładzić.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, dobrze w formie wystudzić.
Na cieście w formie ułożyć plastry truskawek, wylać tężejącą galaretkę (galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody i wystudzić) i schować do lodówki najlepiej na całą noc.