Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Do miski przekładamy serek twarogowy, serek ziarnisty, twaróg, wybite jajka i blendujemy na gładką masę. Wsypujemy cukier i miksujemy. Dodajemy budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Miksujemy przez kilka minut.
Z truskawek odrywamy szypułki i obtaczamy w mące.
Tortownice smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto i układamy truskawki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypujemy sernik cukrem pudrem.
Z truskawek odrywamy szypułki i obtaczamy w mące.
Tortownice smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto i układamy truskawki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypujemy sernik cukrem pudrem.