Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowo brzoskwiniowe
Przesiać mąkę dodać cukier, proszek do pieczenia, wbić jajko i dodać pokrojoną margarynę. Zagnieść ciasto i wstawić je do lodówki na 1 godzinę.
Białka ubić z niewielką ilością cukru na sztywną pianę wlać olej dalej miksując i dosypać kisiele, miksować aż składniki się połączą.
Jagody opłukać i osuszyć a brzoskwinie pokroić w kostkę. Ciasto podzielić na dwie części, jedną rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Nakłuć widelcem. Wylać piankę z białek.
Na piankę wyłożyć jagody i brzoskwinie.
Druga połowę ciasta zetrzeć na tarce do jarzyn na owoce. Piec w temp. 180 stopni około 40-45 minut.
Białka ubić z niewielką ilością cukru na sztywną pianę wlać olej dalej miksując i dosypać kisiele, miksować aż składniki się połączą.
Jagody opłukać i osuszyć a brzoskwinie pokroić w kostkę. Ciasto podzielić na dwie części, jedną rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Nakłuć widelcem. Wylać piankę z białek.
Na piankę wyłożyć jagody i brzoskwinie.
Druga połowę ciasta zetrzeć na tarce do jarzyn na owoce. Piec w temp. 180 stopni około 40-45 minut.