Sposób przygotowania:
Drożdżowe babeczki z kakao
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski, dodajemy drożdże i lekko ciepłe mleko. Mieszamy i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka.
Obie części dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach ciasta podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Układamy jedno na drugim i zwijamy w roladę.
Kroimy na małe kawałki lekko formujemy kuleczki, układając je w papilotkach. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok pół godziny.
Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Obie części dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach ciasta podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Układamy jedno na drugim i zwijamy w roladę.
Kroimy na małe kawałki lekko formujemy kuleczki, układając je w papilotkach. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok pół godziny.
Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 minut.