Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z różnymi owocami
Składniki na kruche ciasto wsypać do miski, zagnieść.
2/3 ciasta włożyć do lodówki na 30 minut, a 1/3 ciasta wymieszać z 3 łyżkami kakao i włożyć do zamrażalnika na 15 minut.
Owoce obrać , pokroić i zmiksować.
Blaszkę średniej wielkości wysmarować masłem wysypać tartą bułką, następnie rozłożyć ciasto z lodówki czyli (ciasto bez kakao) na ciasto nałożyć zmiksowane owoce, a na górę porozkładać ciasto z zamrażalnika czyli ciasto z kakao.
Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wystudzić.
2/3 ciasta włożyć do lodówki na 30 minut, a 1/3 ciasta wymieszać z 3 łyżkami kakao i włożyć do zamrażalnika na 15 minut.
Owoce obrać , pokroić i zmiksować.
Blaszkę średniej wielkości wysmarować masłem wysypać tartą bułką, następnie rozłożyć ciasto z lodówki czyli (ciasto bez kakao) na ciasto nałożyć zmiksowane owoce, a na górę porozkładać ciasto z zamrażalnika czyli ciasto z kakao.
Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wystudzić.
gusia1000