Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami
Składniki na ciasto zagniatamy (pomijając kakao). Całość dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao i wyrabiamy na gładko. Ciasto odkładamy do lodówki.
Jedną jasną częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Smarujemy powidłami jagodowymi i przykrywamy powidła drugą częścią ciasta jasnego.
Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i rozkładamy pianę na ciasto.
Pianę zaś zasypujemy kruszonką z ciasta z kakao.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Jedną jasną częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Smarujemy powidłami jagodowymi i przykrywamy powidła drugą częścią ciasta jasnego.
Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i rozkładamy pianę na ciasto.
Pianę zaś zasypujemy kruszonką z ciasta z kakao.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.