Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z rabarbarem
Składniki o temperaturze pokojowej.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy, dodać palmę i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto.
Na ciasto gęsto rozsypać obrany i pokrojony w kawałeczki rabarbar.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy, dodać palmę i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto.
Na ciasto gęsto rozsypać obrany i pokrojony w kawałeczki rabarbar.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Justi2401