Sposób przygotowania:
Ciasto krówka bananowaETAP 1:
Blachę 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników.
2,5szkl. mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko zmiksować z jajkiem, mąkami i budyniem. Wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować gęsty budyń. Rozsmarować na herbatnikach. Na budyniu ułożyć krakersy. Na krakersach rozsmarować masę kajmakową. Na masie ułożyć plasterki bananów.
Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie i po kilku minutach wymieszać do rozpuszczenia.
Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Połączyć z letnią żelatyną i wyłożyć na banany. Wierzch posypać starta na tarce gorzką czekoladą.
Ciasto schłodzić w lodówce.
lukrowanepierniczki