Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbarem
Kruszonka:
Do miski wsypać mąkę i cukier, dodać miękkie masło, zagnieść kruszonkę.
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, cukier, jajka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy, zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do kwadratowej formy o wymiarach 23x23 cm lub do tortownicy o średnicy 23 cm, wyrównać. Rabarbar obrać, pokroić na cienkie plasterki, rozsypać na wierzchu ciasta. Całość przykryć warstwą kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 35 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Do miski wsypać mąkę i cukier, dodać miękkie masło, zagnieść kruszonkę.
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, cukier, jajka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy, zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do kwadratowej formy o wymiarach 23x23 cm lub do tortownicy o średnicy 23 cm, wyrównać. Rabarbar obrać, pokroić na cienkie plasterki, rozsypać na wierzchu ciasta. Całość przykryć warstwą kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 35 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.