Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe
I jeszcze:
okrągłe biszkopty( ok. 20 sztuk)
polewa czekoladowa
Robimy biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Dodać cukier.
Następnie po jednym żółtku.
Mąki, kawę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
Wsypywać po jednej łyżce do masy. Delikatnie wymieszać.
Wlać do foremki i piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 25-30 minut.
Robimy masę: Masło utrzeć z cukrem. Dodawać na przemian serki i mleko.
Ucierać aż powstanie jednolita masa.
Kawę cappuccino rozpuścić w szklance wrzącej wody. Ostudzić.
Przełożenie:
Biszkopt nasączony kawą
masa
biszkopty nasączone kawą włożyć w środek masy
polewa czekoladowa
okrągłe biszkopty( ok. 20 sztuk)
polewa czekoladowa
Robimy biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Dodać cukier.
Następnie po jednym żółtku.
Mąki, kawę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
Wsypywać po jednej łyżce do masy. Delikatnie wymieszać.
Wlać do foremki i piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 25-30 minut.
Robimy masę: Masło utrzeć z cukrem. Dodawać na przemian serki i mleko.
Ucierać aż powstanie jednolita masa.
Kawę cappuccino rozpuścić w szklance wrzącej wody. Ostudzić.
Przełożenie:
Biszkopt nasączony kawą
masa
biszkopty nasączone kawą włożyć w środek masy
polewa czekoladowa
caroline1983