Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe z borówką
Składniki o temperaturze pokojowej= Do miski dodać jajka, cukier, miękką palmę i kawę instant (u mnie granulki), mikserem utrzeć na najwyższych obrotach z 3 minuty.
Do masy kawowej wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęste ciasto.
Niska tortownica silikonowa, do formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch i rozsypać wcześniej opłukane na durszlaku borówki amerykańskie.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy kawowej wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęste ciasto.
Niska tortownica silikonowa, do formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch i rozsypać wcześniej opłukane na durszlaku borówki amerykańskie.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.