Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z borówkami amerykańskimi i lukrem
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Kiedy masa będzie ubita dodajemy do niej (stale miksując ) jajko i mleko, proszek do pieczenia i mąkę.
Kiedy wszystkie składniki połączą się w jednolite ciasto przekładamy je do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wykładamy umyte i osuszone borówki amerykańskie. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je około 30-40 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Cukier puder miksujemy razem z łyżką śmietany.
Tak powstałym lukrem polewamy wystudzone ciasto z borówkami, smacznego ; )
Kiedy wszystkie składniki połączą się w jednolite ciasto przekładamy je do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wykładamy umyte i osuszone borówki amerykańskie. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je około 30-40 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Cukier puder miksujemy razem z łyżką śmietany.
Tak powstałym lukrem polewamy wystudzone ciasto z borówkami, smacznego ; )