Sposób przygotowania:
Ciasto z borówką amerykańską
Borówkę myjemy odsączamy na sitku.
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
Do miski wlewamy olej wbijamy jajka i wlewamy maślankę.
Do drugiej miski wsypujemy suche składniki, mąki, cukier, płatki jaglane, sodę i proszek mieszamy.
Mieszamy ręcznie składniki płynne, do nich wsypujemy suche składniki, dodajemy banan i część borówki, mieszamy składniki bardzo krótko.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem na górę sypiemy pozostałe borówki.
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy ciasto około 40 minut.
POLECAM!!!
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
Do miski wlewamy olej wbijamy jajka i wlewamy maślankę.
Do drugiej miski wsypujemy suche składniki, mąki, cukier, płatki jaglane, sodę i proszek mieszamy.
Mieszamy ręcznie składniki płynne, do nich wsypujemy suche składniki, dodajemy banan i część borówki, mieszamy składniki bardzo krótko.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem na górę sypiemy pozostałe borówki.
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy ciasto około 40 minut.
POLECAM!!!
Bo
gusia1000