-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miałam ochotę na ciasto z owocami i budyniem. Ponieważ miałam akurat mrożone borówki amerykańskie powstało coś takiego :)

Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Budyń ugotować w 400 ml mleka według instrukcji na opakowaniu. Przykryć na czas przygotowania ciasta aby na wierzchu nie utworzył się kożuch. Jajka utrzeć z margaryną.

Dodać jajka, olejek śmietankowy a na końcu oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Zmiksować wszystko do uzyskania jednolitej masy.

Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę ciasta, na to budyń i resztę ciasta. Wierzch posypać mrożonymi borówkami amerykańskimi.

Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Budyń ugotować w 400 ml mleka według instrukcji na opakowaniu.
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Cukier utrzeć z margaryna do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Następnie do ciasta dodać jajka. Wymieszać.
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Na końcu dodać olejek oraz obie mąki z proszkiem do pieczenia.
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Połowę ciasta przełożyć do formy.

Tagi:

owoce ciasto