Sposób przygotowania:
Ciasto z borówkami amerykańskimi i budyniem
Budyń ugotować w 400 ml mleka według instrukcji na opakowaniu. Przykryć na czas przygotowania ciasta aby na wierzchu nie utworzył się kożuch. Jajka utrzeć z margaryną.
Dodać jajka, olejek śmietankowy a na końcu oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Zmiksować wszystko do uzyskania jednolitej masy.
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę ciasta, na to budyń i resztę ciasta. Wierzch posypać mrożonymi borówkami amerykańskimi.
Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodać jajka, olejek śmietankowy a na końcu oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Zmiksować wszystko do uzyskania jednolitej masy.
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę ciasta, na to budyń i resztę ciasta. Wierzch posypać mrożonymi borówkami amerykańskimi.
Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.