Sposób przygotowania:
Ciasto z borówkami
Masło ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy śmietanę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Formę (24x24cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
Wykładamy ciasto, układamy na wierzchu umyte i osuszone borówki, wierzch posypujemy cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut.
Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
Wykładamy ciasto, układamy na wierzchu umyte i osuszone borówki, wierzch posypujemy cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut.
Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
mocsłodkości
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
biedroneczki
skuter5