Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z papierowkamiETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną piane. Pod koniec ubijania dosypywać powoli cukier i miksować aż piana będzie błyszcząca. Następnie dodawać po jednym żółtku i miksować do połączenia składników. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku. Połączyć z masą jajeczną. Na koniec wlać olej i sok z cytryny. Znów wymieszać lub zmiksować i przelać do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek poutykać w cieście. Ciasto piec do suchego patyczka w temp. 170 stopni. U mnie piekło się ok. 45 min.
Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.