gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, szybkie, słodkie i delikatne ciasto na zimno, bez pieczenia. Polecam wypróbowanie przepisu.

Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

Składniki:

Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

Masa bueno

  • 400 ml śmietanki 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2,5 łyżki masła,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 3/3 szklanki wiórek kokosowych,
  • 1 łyżka żelatyny,
  • 1 szklanka wiórek kokosowych.

Dodatkowo

  • 2 duże paczki herbatników,
  • 510 g krówki,
  • 2 śnieżki (+2 szklanki mleka),
  • 2 łyżki żelatyny,
  • wiórka kokosowe do posypania,
  • kilka kostek mlecznej czekolady.

Sposób przygotowania:

Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Smarujemy połową puszki krówki. Na masę ponownie wykładamy herbatniki.

Masa bueno:

Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż wszystko się połączy. Dodajemy połowę serka mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy.

Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na ciastka. Przykrywamy herbatnikami. Herbatniki smarujemy pozostałą krówką i ponownie układamy herbatniki.

Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy ze śnieżką Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami i startą na tarce mleczną czekoladą.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego