Sposób przygotowania:
Ciasto "Kinder bueno"(bez pieczenia)
Przygotowanie kremu I: Miksujemy ze sobą serek mascarpone i 150 g kremu czekoladowego.
Przygotowanie kremu II: Mleko zagotowujemy z miodem. Lekko studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy wolnym strumieniem mleko z miodem. Następnie do masy dodajemy mleko w proszku. Miksujemy. W kwadratowej formie do pieczenia układamy połowę jasnych herbatników. Na herbatniki smarujemy krem I. Układamy na kremie ciemne herbatniki. Na ciemnych herbatnikach smarujemy krem II. Na kremie układamy pozostałe jasne herbatniki. Chłodzimy w lodówce dwie godziny. 150 g kremu czekoladowego podgrzewamy. Smarujemy na cieście. Układamy batony. Chłodzimy jeszcze godzinę.
Przygotowanie kremu II: Mleko zagotowujemy z miodem. Lekko studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy wolnym strumieniem mleko z miodem. Następnie do masy dodajemy mleko w proszku. Miksujemy. W kwadratowej formie do pieczenia układamy połowę jasnych herbatników. Na herbatniki smarujemy krem I. Układamy na kremie ciemne herbatniki. Na ciemnych herbatnikach smarujemy krem II. Na kremie układamy pozostałe jasne herbatniki. Chłodzimy w lodówce dwie godziny. 150 g kremu czekoladowego podgrzewamy. Smarujemy na cieście. Układamy batony. Chłodzimy jeszcze godzinę.