Sposób przygotowania:
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Z kapusty usunąć brzydkie liście wierzchnie, kapustę kroić razem z głąbem (będzie trzymał kapustę) na plastry nie za grube, włożyć do miski i zalać wrzącą wodą na 5 minut. Cedzakiem wyjąć na durszlak do odcieknięcia wody.
Na talerz wsypać tartą bułkę, w misce dobrze rozbić jajka, mleko, paprykę słodką, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, kucharka.
Porcje kapusty maczać z każdej strony w jajku, obtaczać w tartej bułce.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, kapusta smakuje na ciepło i na zimno.
Na talerz wsypać tartą bułkę, w misce dobrze rozbić jajka, mleko, paprykę słodką, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, kucharka.
Porcje kapusty maczać z każdej strony w jajku, obtaczać w tartej bułce.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, kapusta smakuje na ciepło i na zimno.