ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 841]

Młoda kapusta w tartej bułce z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Młoda kapusta i nie duża główka idealnie nadaje się na panierowaną jak kotlety schabowe i smażoną na patelni.

Młoda kapusta w tartej bułce z patelni Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Młoda kapusta w tartej bułce z patelni

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Z kapusty usunąć brzydkie liście wierzchnie, kapustę kroić razem z głąbem (będzie trzymał kapustę) na plastry nie za grube, włożyć do miski i zalać wrzącą wodą na 5 minut. Cedzakiem wyjąć na durszlak do odcieknięcia wody.

Na talerz wsypać tartą bułkę, w misce dobrze rozbić jajka, mleko, paprykę słodką, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, kucharka.

Porcje kapusty maczać z każdej strony w jajku, obtaczać w tartej bułce.

Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, kapusta smakuje na ciepło i na zimno.
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Kroić razem z głabem aby kapusta się nie rozleciała.
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Przyprawy do jajka można dodać jakie się lubi.
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Kapustę maczać w jajku z każdej strony.
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Na średnim ogniu smażyć na rumiano, za duży ogień nie usmaży kapusta się w środku.
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni
Młoda kapusta w tartej bułce z patelni