Sposób przygotowania:
Placuszki z kabaczkiem i ziemniakami
Kabaczka umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, odciąć końcówki i przekroić wzdłuż.
Następnie usunąć z kabaczka gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, posypać solą, wymieszać, odstawić na kilka minut.
Po tym czasie przełożyć na sito.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć do miski na tarce o dużych otworach, dodać startego kabaczka i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką wykładać porcję ciasta, smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
Wyjmować na talerz, wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placki ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z jogurtem naturalnym.
Smacznego ?
Następnie usunąć z kabaczka gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, posypać solą, wymieszać, odstawić na kilka minut.
Po tym czasie przełożyć na sito.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć do miski na tarce o dużych otworach, dodać startego kabaczka i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką wykładać porcję ciasta, smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
Wyjmować na talerz, wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placki ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z jogurtem naturalnym.
Smacznego ?