Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ciasto kisielowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce można położyć na ciasto i upiec.

Ciasto kisielowe.

Składniki:

Ciasto kisielowe.

 

  • szklanka mąki
  • szklanka kisielu wiśniowego w proszku
  • szklanka cukru
  • szklanka oleju
  • 6 jajek
  • 2 łyżki proszku
  • maliny

Sposób przygotowania:

Ciasto kisielowe.
W makutrze utrzeć żółtka z cukrem do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem w proszku. Wsypać do masy jajecznej, wlać olej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta, lekko wymieszać. Wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec ciasto. Jeszcze ciepłe udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka