reniakopp

reniakopp

Kucharz
[Przepisów: 10]

ciasto kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ciasto jest nadzwyczaj dobre-polecam!

ciasto kokosowe

Składniki:

ciasto kokosowe

 

  • 5 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szklanki maku
  • 1 opakowanie kremu karpatka
  • 10 dag startej na wiórek czekolady
  • 1/2 szklanki oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

ciasto kokosowe
Robimy biszkopt białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka,olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto dzielimy na 3 części.Do jednej dodajemy mak,do drugiej wiórki kokosowe,do trzeciej kakao. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę kładziemy po łyżce ciasta z każdej porcji.Pieczemy ten biszkopt ok30 min w piekarniku temp 180 stopni. Karpatkę zrobić wg przepisu.Biszkopt przekrawamy przekladamy 3/4 kremu resztę kładziemy na wierzch.Dekorujemy startą czekoladą.