Sposób przygotowania:
Ciasto z kakao i brzoskwiniami
Masło albo margarynę ogrzewamy aż się roztopi. Przestudzamy. Łączymy mękę z kakao, cynamonem i sodą. Dodajemy mleko (może być potrzebne więcej), roztrzepane jajka, dżem i margarynę. Wszystko łączymy miksując albo mieszamy łyżką. Przekładamy ciasto do wyłożonej papierem dużej blaszki i pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Część spodnią smarujemy dżemem albo powidłami.
Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i drobno kroimy.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody i przestudzamy.
Śmietanę łączymy z mlekiem podanym w przepisie i ubijamy. Dodajemy cukier waniliowy waniliowy i żelatynę cały czas ubijając. Dodajemy przygotowane brzoskwinie i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na powidła i przykrywamy druga częścią ciasta. Troszkę dociskamy i schładzamy.
Dowolnie dekorujemy.
Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Część spodnią smarujemy dżemem albo powidłami.
Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i drobno kroimy.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody i przestudzamy.
Śmietanę łączymy z mlekiem podanym w przepisie i ubijamy. Dodajemy cukier waniliowy waniliowy i żelatynę cały czas ubijając. Dodajemy przygotowane brzoskwinie i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na powidła i przykrywamy druga częścią ciasta. Troszkę dociskamy i schładzamy.
Dowolnie dekorujemy.