Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo-czekoladoweRozpuszczanie czekolady w kąpieli wodnej
Czekoladę oraz masło kroimy w kostkę, po czym przekładamy do miseczki.
Miseczkę z czekoladą i masłem umieszczamy na garnku z wrzącą wodą. Miseczka nie powinna dotykać wrzącej wody.
Czekoladę mieszamy od czasu do czasu.
Przygotowanie ciasta
W misce ubijamy jaja z cukrem. Wsypujemy przesianą mąkę.
Ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz wiórki kokosowe. Ciasto dokładnie mieszamy.
Pieczenie ciasta
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Okrągłą formę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto, które oprószamy 2 łyżkami wiórków kokosowych.
Ciasto pieczemy ok. 30-40 minut.
SylaUla
kiad
niezły kąsek