Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo - czekoladowe
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę razem z cukrem. Następnie wlać żółtka i całość miksować do białości. Gdy masa będzie puszysta i aksamitna wsypać przesianą mąkę, a na samym końcu dodać czekoladę startą na tarce o drobnych oczkach. Masę wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec do momentu, aż brzegi ciasta "odejdą" odejdą od boków blachy.
4 białka ( żółtka będą potrzebne do kremu ) ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną pergaminem i upiec na złoty kolor.
Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka i wystudzić. Margarynę utrzeć razem z cukrem, a następnie dodawać porcjami budyń. Całość utrzeć na gładką masę, a potem dodawać po jednym żółtku i ucierać do momentu, aż krem będzie puszysty.
Zimny biszkopt przekroić na pół. Na jednej połowie rozsmarować część kremu, przykryć drugim biszkoptem, rozsmarować resztę kremu i przykryć plackiem bezowym.
Wierzch ciasta można posmarować polewą czekoladową.
4 białka ( żółtka będą potrzebne do kremu ) ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną pergaminem i upiec na złoty kolor.
Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka i wystudzić. Margarynę utrzeć razem z cukrem, a następnie dodawać porcjami budyń. Całość utrzeć na gładką masę, a potem dodawać po jednym żółtku i ucierać do momentu, aż krem będzie puszysty.
Zimny biszkopt przekroić na pół. Na jednej połowie rozsmarować część kremu, przykryć drugim biszkoptem, rozsmarować resztę kremu i przykryć plackiem bezowym.
Wierzch ciasta można posmarować polewą czekoladową.
Przygotowania ciasta biszkoptowego :
Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Białka ubić na sztywno z cukrem, a następnie wlać żółtka i ucierać do białości.
Później do puszystej masy wsypać przesianą mąkę.
Przygotowania ciasta biszkoptowego :
Gdy masa jajeczna dokładnie wymiesza się z mąką należy wsypać rozdrobnioną czekoladę i dokładnie wymieszać.
Pieczenie ciasta
Przygotowaną masę wylać na blachę wyłożoną pergaminem i upiec na złoty kolor, do suchego patyczka.
Przełożenie ciasta
Przełożenie ciasta :
- biszkopt
- masa
- biszkopt
- masa
- placek bezowy