Sposób przygotowania:
Ciasto z kokosowo budyniowym kremem
Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier żółtka i wodę. Na koniec dodajemy mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Zagotowujemy 2 szklanki mleka i dodajemy wiórki. W pozostałym mleku rozprowadzamy budyń z cukrem i wlewamy do mleka z kokosem. Gotujemy aż budyń będzie gęsty. Studzimy i miksujemy z masłem albo margaryną. Połowę masy wykładamy na ciasto. Jasny biszkopt smarujemy z jednej strony powidłami i posmarowaną stroną kładziemy na kremie. Drugą stronę jasnego biszkoptu smarujemy też powidłami i wykładamy resztę kremu i wyrównujemy nożem. Przykrywamy blatem ciemnego ciasta. Lekko dociskamy i polewamy polewą czekoladową. Posypujemy kolorową posypką.