Sposób przygotowania:
Ciasto kruche
1. make przesiac na stolnice, dodac cukier i szczypte soli oraz schlodzony tluszcz,posiekac nozem wszystkie skladniki
2. Dodac zoltka i 2 lyzki kwasnej smietany czubkami palcow wyrobic szybko gladkie jednolite ciasto
3. Uformowac z ciasta kule, zawinac w folie schlodzic ( 1godzine) rozwalkowac na grubosc 5-7mm podsypujac maka
4 Wylozyc forme odcinajac walkiem nadmiar ciasta ponakluwac widelcem piec w temp 210stopni
ok.20-30min
2. Dodac zoltka i 2 lyzki kwasnej smietany czubkami palcow wyrobic szybko gladkie jednolite ciasto
3. Uformowac z ciasta kule, zawinac w folie schlodzic ( 1godzine) rozwalkowac na grubosc 5-7mm podsypujac maka
4 Wylozyc forme odcinajac walkiem nadmiar ciasta ponakluwac widelcem piec w temp 210stopni
ok.20-30min