Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z chia i owocami1,
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą masę, a później schłodzić w lodówce.
3.
Blaszkę wyłożyć papierem, a potem położyć 2/3 ciasta i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach C.
4.
Pianę ubić na sztywno, dosypać budynie i znowu zmiksować.
5.
Na podpieczone ciasto wyłożyć pianę.
6.
Potem poukładać wypestkowane śliwki.
7.
Brzoskwinię pokroić w cienkie plasterki i powkładać między śliwki.
8.
Na wierzchu poskubać resztę ciasta.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
10.
Wystudzić na kratce.
11.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.
12.
Smacznego !