Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z chia i owocami1,

Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.

Dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą masę, a później schłodzić w lodówce.
3.

Blaszkę wyłożyć papierem, a potem położyć 2/3 ciasta i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach C.
4.

Pianę ubić na sztywno, dosypać budynie i znowu zmiksować.
5.

Na podpieczone ciasto wyłożyć pianę.
6.

Potem poukładać wypestkowane śliwki.
7.

Brzoskwinię pokroić w cienkie plasterki i powkładać między śliwki.
8.

Na wierzchu poskubać resztę ciasta.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Ostudzone posypać cukrem pudrem.
12.

Smacznego !