Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z jabłkami
Podane w przepisie na ciasto składniki zagniatamy i odkładamy na ok 30 min do lodówki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie części. Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki i oprószamy mąką.
Resztę ciasta wkładamy ponownie do lodówki albo do zamrażalnika. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Przygotowane jabłka obsypujemy cukrem i kilkakrotnie potrząsamy miską.
Tak samo robimy z cynamonem i mąką. Przygotowane jabłka wykładamy na ciasto w blaszce i przykrywamy pianką z ubitych jajek i cukru.
Całość zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie części. Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki i oprószamy mąką.
Resztę ciasta wkładamy ponownie do lodówki albo do zamrażalnika. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Przygotowane jabłka obsypujemy cukrem i kilkakrotnie potrząsamy miską.
Tak samo robimy z cynamonem i mąką. Przygotowane jabłka wykładamy na ciasto w blaszce i przykrywamy pianką z ubitych jajek i cukru.
Całość zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.