Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z winogronami
Jajka wbijamy do miski i miksujemy razem z cukrem na puszystą masę przez kilka minut, wlewamy olej i dalej miksujemy.
Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszek do pieczenia i sodą oczyszczoną i miksujemy do połączenia się składników.
Winogrona oczyszczamy , płuczemy i dokładnie osuszamy.
Ciasto przekładamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki.
Następnie na cieście układamy oczyszczone winogrona a na wierzchu kruszonkę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy około 35 - 40 minut.( do suchego patyczka).
Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Kruszonka;
Masło posiekać nożem a następnie połączyć z mąką i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Masę rozdrobnić w dłoniach i układać na cieście.
Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszek do pieczenia i sodą oczyszczoną i miksujemy do połączenia się składników.
Winogrona oczyszczamy , płuczemy i dokładnie osuszamy.
Ciasto przekładamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki.
Następnie na cieście układamy oczyszczone winogrona a na wierzchu kruszonkę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy około 35 - 40 minut.( do suchego patyczka).
Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Kruszonka;
Masło posiekać nożem a następnie połączyć z mąką i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Masę rozdrobnić w dłoniach i układać na cieście.
gusia1000