Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z jabłkiem i brzoskwinią
W robocie z nożami do siekania umieścić składniki na ciasto. Włączyć robot i siekać do momentu połączenia składników. Potem ciasto podzielić na 3/4 i 1/4 i schować oba ciasta zawinięte w folię spożywczą do zamrażarki na godzinę.
Potem większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach do blaszki o wymiarach 29 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 15 minut a potem wystudzić.
Białka ubić z obydwoma cukrami dodając po jednej łyżce cukru. Potem dodać budynie w proszku, wymieszać i wlać olej ale powoli i mieszać aż się piana połączy z olejem i wyłożyć pianę na podpieczonym cieście. Na pianie rozłożyć pokrojoną na cząstki brzoskwinię i jabłko.
Zetrzeć na wierzch resztę ciasta.
Piec jeszcze przez 35 minut w 180 stopniach.
Upieczone i lekko przestudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Ciacho podać z filiżanką kawy lub herbaty.
Potem większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach do blaszki o wymiarach 29 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 15 minut a potem wystudzić.
Białka ubić z obydwoma cukrami dodając po jednej łyżce cukru. Potem dodać budynie w proszku, wymieszać i wlać olej ale powoli i mieszać aż się piana połączy z olejem i wyłożyć pianę na podpieczonym cieście. Na pianie rozłożyć pokrojoną na cząstki brzoskwinię i jabłko.
Zetrzeć na wierzch resztę ciasta.
Piec jeszcze przez 35 minut w 180 stopniach.
Upieczone i lekko przestudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Ciacho podać z filiżanką kawy lub herbaty.