Sposób przygotowania:
Kostka kawowo-malinowa
Składniki na biszkopt i ser na masę kawową przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
Przygotować biszkopt.
Blaszkę 25x35 natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać cukier i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszki i ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić.
Przygotować masę serową.
Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę. Odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Następnie podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować. Odstawić do wystudzenia. Do miski przełożyć ok 1/3 zmielonego sera. Dodać cukier oraz kawę rozpuszczalną. Dokładnie zmiksować aby cukier i kawa się rozpuściły. Następnie dodać resztę sera i zmiksować. Potem dodać przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę wyłożyć na biszkopt i ładnie wyrównać. Na masę kawową wyłożyć połowę malin lekko wciskając w masę. Następnie blaszkę z ciastem wstawić do lodówki.
Przygotować masę malinową.
Galaretkę malinową rozpuścić w 250 ml wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Cały czas miksować i wlewać powoli zimną tężejącą galaretkę. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Do masy dodać resztę malin i delikatnie wymieszać łyżką. Masę malinową wyłożyć na masę kawową i ładnie wyrównać. Posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała.
Przygotować biszkopt.
Blaszkę 25x35 natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać cukier i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszki i ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić.
Przygotować masę serową.
Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę. Odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Następnie podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować. Odstawić do wystudzenia. Do miski przełożyć ok 1/3 zmielonego sera. Dodać cukier oraz kawę rozpuszczalną. Dokładnie zmiksować aby cukier i kawa się rozpuściły. Następnie dodać resztę sera i zmiksować. Potem dodać przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę wyłożyć na biszkopt i ładnie wyrównać. Na masę kawową wyłożyć połowę malin lekko wciskając w masę. Następnie blaszkę z ciastem wstawić do lodówki.
Przygotować masę malinową.
Galaretkę malinową rozpuścić w 250 ml wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Cały czas miksować i wlewać powoli zimną tężejącą galaretkę. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Do masy dodać resztę malin i delikatnie wymieszać łyżką. Masę malinową wyłożyć na masę kawową i ładnie wyrównać. Posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała.
biedroneczki
Czekoladka 2