Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z dżemem
Zimny tłuszcz, mąkę pszenną z krupczatką, cukier, jajko, proszek do pieczenia, aromat rumowy posiekać siekaczką do ciasta kruchego lub nożem. Zawinąć w folię i do zamrażalnika na 40 minut. Po wyjęciu 3/4 ciasta na papierze do pieczenia rozwałkować na prostokąt. Papier z ciastem włożyć do formy 25x25 cm, nakłuć widelcem po całości i podpiec 20 minut w 190C, grzanie góra/dół.
Z reszty ciasta zrobić paski do ułożenia na dżemie.
Dżem kupny (mój domowy wieloowocowy rzadki) można rozmieszać z 1/2 szklanki wody i wymieszać z kisielem, wylać na podpieczone ciasto, ułożyć paski po skosie i piec dalej 40 minut w 180C, grzanie góra/dół.
W formie ciasto dobrze wystudzić, aby dżem stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Z reszty ciasta zrobić paski do ułożenia na dżemie.
Dżem kupny (mój domowy wieloowocowy rzadki) można rozmieszać z 1/2 szklanki wody i wymieszać z kisielem, wylać na podpieczone ciasto, ułożyć paski po skosie i piec dalej 40 minut w 180C, grzanie góra/dół.
W formie ciasto dobrze wystudzić, aby dżem stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2