Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z dżemem i kokosową piankąCiasto:
Składniki na ciasto należy przełożyć do miski i szybko zagnieść.
Całość podzielić na dwie części - 2/3 i 1/3, a następnie schłodzić w lodówce (oba kawałki).
Po tym czasie większą częścią ciasta wylepić spód blaszki - uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Podpiec około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Pianka kokosowa:
Białka należy ubić na sztywną pianę i partiami połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi.
Na końcu powoli dodać śmietanę i ostrożnie wymieszać.
Całość:
Podpieczony spód ciasta posmarować dżemem, na który należy wyłożyć krem kokosowy.
Na wierzch zetrzeć (na dużych oczkach tarki) pozostałe schłodzone ciasto.
Pieczenie:
Ciasto piec przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
ankaszym
gusia1000