Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z pianką, dżemem i bananami
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, żółtka i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Kule zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki.
Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Smarujemy dżemem i układamy ciasto ciemne.
Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier i budyń. Na koniec małym strumieniem wlewamy olej non stop ubijając.
Na ciemne ciasto wykładamy piankę. Banany obieramy i kroimy w plastry. Układamy na piankę. Na wierzch wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Smarujemy dżemem i układamy ciasto ciemne.
Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier i budyń. Na koniec małym strumieniem wlewamy olej non stop ubijając.
Na ciemne ciasto wykładamy piankę. Banany obieramy i kroimy w plastry. Układamy na piankę. Na wierzch wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego