Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z masą budyniową
Mąke wysypujemy na stolnicę. Dodajemy pokrojoną w kawałki jedną margarynę i siekamy nożem wraz z mąką. Dodajemy jajo, mleko, olej, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i ponownie wszystkie składniki ze sobą siekamy po czym zaczynamy zagniatać ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na pół. Pieczemy 2 placki. Rozwałkowujemy i wkładamy do takich samych dwóch blaszek wyłożonych papierem do ppieczenia. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.MASA BUDYNIOWA: W połowie szklanki mleka rozrabiamy budynie, dokładnie aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy i mieszamy energicznie. Następnie do gorącego jeszcze budyniu dodajemy po łyżce margaryny cały czas ucierając. Odstawiamy do przestygnięcia.Ma pierwszy kruchy placek wykładamy kwaśny dżem i smarujemy po całym placku. Na to wykładamy naszą masę budyniową i przykrywamy drugim kruchym plackiem. Na drugi placek wykładamy gotową masę któwkową i posypujemy posypką migdałową. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki