WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche ciasto z masą a'la serową, zrobioną z chudego twarogu i serkow homogenizowanych waniowych, posypane cukrem pudrem.

Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g zimnego masła
  • 4 żółtka

Masa serowa

  • 250 g chudego twarogu
  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 białka
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 budyń waniliowy
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym

ETAP 1:

Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misce i zagnieść z nich jednolite ciasto.

3/4 ciasta rozwałkować i przełożyć do blachy 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Ser zblendować z serkiem homogenizowanym. Następnie zmiksować z miękkim masłem, cukrem pudrem i proszkiem budyniowym. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.

Ciasto piec około 45-50 minut. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym
Ciasto kruche z serem po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym
Ciasto kruche z serem przygotowane do pieczenia
Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym
Masa serowa rozsmarowana na cieście w blaszce
Ciasto kruche z serem i serkiem homogenizowanym
Większa część ciasta rozwałkowana i wyłożona do blachy

Tagi:

ser okazje ciasta