Sposób przygotowania:
Piernik z powidłami śliwkowymi
Przygotować piernik:
Jajka ubić z cukrem, powoli wlewać olej i mleko. Następnie po kolei dodawać suche składniki, miksować na średnich obrotach, aż do połączenia się składników.
Wylać do formy, piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Ciasto po upieczeniu odstawić do ostygnięcia, następnie przekroić na dwa blaty. Jeden blat posmarować powidłami, przykryć drugim. Polać polewą.
Przygotowanie polewy:
Margarynę, cukier puder i kakao umieścić w rondelku, podgrzać do rozpuszczenia. Wyłączyć gaz, dodać żelatynę i śmietanę. Wymieszać.
Jajka ubić z cukrem, powoli wlewać olej i mleko. Następnie po kolei dodawać suche składniki, miksować na średnich obrotach, aż do połączenia się składników.
Wylać do formy, piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Ciasto po upieczeniu odstawić do ostygnięcia, następnie przekroić na dwa blaty. Jeden blat posmarować powidłami, przykryć drugim. Polać polewą.
Przygotowanie polewy:
Margarynę, cukier puder i kakao umieścić w rondelku, podgrzać do rozpuszczenia. Wyłączyć gaz, dodać żelatynę i śmietanę. Wymieszać.
biedroneczki
Czekoladka 2